top of page

Bindend advies

Met ingang van 25 maart 2022 zijn wij als lid van de geschillencommissie verbonden aan Stichting DigiDispuut. Stichting DigiDispuut behandelt en beslist geschillen tussen handelaren die zijn aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur en consumenten. De uitspraken van Stichting DigiDispuut zijn bindend voor de partijen.

Bindend advies: Tekst

Uitspraken

149 Beantwoorden de blokhut en aanbouw aan de overeenkomst?

[consument] heeft een blokhut en aanbouw gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] beantwoorden de blokhut en aanbouw niet aan de overeenkomst. [consument] verlangt dat de overeenkomst wordt ontbonden en dat [handelaar] de koopprijs van de blokhut en aanbouw terugbetaalt. [consument] verlangt ook dat [handelaar] de geleden schade vergoedt. Geen ambtshalve toetsing Richtlijn consumentenrechten.

145 Zijn de twee Chromebooks afgeleverd?

[consument] heeft twee Chromebooks gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] heeft [handelaar] de twee Chromebooks niet afgeleverd. [consument] verlangt dat de overeenkomst wordt ontbonden. Geen ambtshalve toepassing Richtlijn consumentenrechten.

142 Is de laptop afgeleverd?

[consument] heeft een laptop gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] heeft [handelaar] de laptop niet afgeleverd. [consument] verlangt dat hij de koopprijs niet hoeft te betalen. Ambtshalve toepassing Richtlijn consumentenrechten.

134 Beantwoorden de jaloezieën aan de overeenkomst?

[consument] heeft jaloezieën gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] beantwoorden de jaloezieën niet aan de overeenkomst. [consument] verlangt dat de jaloezieën worden vervangen of de overeenkomst wordt ontbonden. Ambtshalve toepassing Richtlijn consumentenrechten.

131 Beantwoordt de fietsacculader aan de overeenkomst?

[consument] heeft een fietsacculader gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] beantwoordt de fietsacculader niet aan de overeenkomst. [consument] verlangt dat de overeenkomst wordt ontbonden en dat [handelaar] de koopprijs van de fietsacculader terugbetaalt. Ambtshalve toepassing Richtlijn consumentenrechten.

125 Beantwoorden de houten plinten aan de overeenkomst?

[consument] heeft houten plinten gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] beantwoorden de houten plinten niet aan de overeenkomst. [consument] verlangt dat de houten plinten worden vervangen. [consument] verlangt ook dat [handelaar] de geleden schade vergoedt. Ambtshalve toepassing Richtlijn consumentenrechten.

124 Beantwoordt de tent aan de overeenkomst?

[consument] heeft een tent gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] beantwoordt de tent niet aan de overeenkomst. [consument] verlangt dat de overeenkomst wordt ontbonden en dat [handelaar] de koopprijs van de tent terugbetaalt. Geen ambtshalve toepassing Richtlijn consumentenrechten.

119 Is de acculader een gebrekkig product?

[consument] heeft een acculader gekocht van [handelaar]. Volgens [consument] is de acculader een gebrekkig product. [consument] verlangt dat [handelaar] een schadevergoeding betaalt en de koopprijs van de acculader terugbetaalt. Ambtshalve toepassing Richtlijn consumentenrechten.

Bindend advies: Bestanden
bottom of page